We kennen het allemaal wel, op een gegeven moment in je leven heb je gewoon een klusjesman nodig, als is het om even een schilderrij op te hangen. Maar waar deze mensen een klusjesman voor belde, was wel heel vreemd. 

Betalen in natura?

Een klusjesman uit Den Helder, Keek wel heel raar op toen hij het verzoek kreeg van een vrouw uit Haarlem om haar even te helpen met wat opgekropte “frustratie” De man die zojuist een keuken in elkaar gezet had voor de vrouw werd gevraagd of hij ook een betaling in extra betaling in  natura accepteerde. Of de klusjesman het aanbod accepteerde laat hij in het midden. 

Liquidatie

Een aannemer uit Brazilië kwam thuis van een koude klus. Na het afspreken in een parkeergarage in Rio voor een liquidatieklus bleek het niet om de verkoop van spullen te gaan maar om het nemen van iemand zijn leven. Het was een goed betaalde klus en het slachtoffer was geen bekende van de aannemer dus easy Job. Na een snelle klip-poef-bang was het klaar voor de dag na slechts een uur werken met een maandsalaris op zak. Deze aannemer was mogelijk psychopatisch waardoor het voor hem wel was weggelegd als klusje, dit geldt echter niet voor iedereen.

Bankoverval

Een aannemer uit de Verenigde Staten kreeg van een klant een raar verzoek of hij met de klant, de volgende dag een “klus” in een “versterkt huis” wilde doen.De klant vroeg hem of hij ervaring had met boren in gewapend beton,  in hoeveel minuten hij strategische gaten in een muur kon boren en vroeg de klant zich af of de aannemer goed was in het inschatten van materiaal sterkte van een betonnen muur. Toen de klant het adres door gaf en de aannemer dit checkte en kreeg hij echt argwaan omdat het adres van een bank was. De aannemer schakelde de plaatselijke autoriteiten in, die de klant arresteerde. 

Hacking

Job uit Israël werd in April 2019 gevraagd of hij een ‘klus’ wilde aannemen. Voor deze klus waren software kwaliteiten nodig op het gebied van telecommunicatie. Nu had Job al deze kwaliteiten wel vermeld op zijn online CV maar hij had al jaren niet meer de kans gehad voor zulke klussen. Vol moed en zin ging Job naar het adres waar de klus was opgegeven en binnen no-time was Job weer op zijn pc bezig. Na het afleveren van zijn tips voor de jeugd en het inleveren van de code ging Job met een flinke som geld naar huis toe. Een maand later was Whatsapp gehackt door een hackergroep die alle telefoontjes kon afluisteren die via Whatsapp verliepen. Gelooft u het niet? Check hier een link met bewijs: https://www.ft.com/content/4da1117e-756c-11e9-be7d-6d846537acab

Schilderijen ophangen

Misschien is niet iedereen gezegend met twee rechterhanden maar waar de meeste aannemers niet meer van opkijken is de aanvraag om een schilderij op te hangen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 20 aannemers klussen vaak minder dan 10 minuten in beslag nemen. En de aannemers geven aan dat in verhouding de klussen steeds “simpler” worden, Hierbij bedoelen dat ze dat mensen vaak te pas en te onpas de klusjes man bellen voor hele simple dingen zoals een schilderij ophangen. Daarom zijn aannemers blij met sites zoals: Studentenklusjes.nl die simple klusjes op zich nemen zodat aannemers zich meer kunnen focussen op de grotere klussen. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *